argolida365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αντιπολιτική και η Ευθύνη των Κομμάτων που Κυβέρνησαν σύμφωνα με τον Δ. Καιρίδη

Κοινοποίηση

Η Αντιπολιτική και η Ευθύνη των Κομμάτων

Ο βουλευτής Δ. Καιρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επισήμανε ότι η άνοδος της αντιπολιτικής αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη δημοκρατία μας. Οι ανησυχίες του εστιάζονται στο γεγονός ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμούς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και τη σταθερότητα της χώρας.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καιρίδης ανέφερε ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή ανήκει πρωτίστως στα κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν. Σημείωσε ότι οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδείξουν ότι διαθέτουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με την πολιτική κρίση.

Η αδράνεια και οι αποτυχημένες πολιτικές αποφάσεις έχουν συμβάλει στην αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών. Οι πολίτες αισθάνονται ότι οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται και αυτό οδηγεί σε μια αυξανόμενη αποστροφή προς την πολιτική διαδικασία. Ο Δ. Καιρίδης τόνισε πως οι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν σκληρά για να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις πολιτικές δομές και τα κόμματα.

Σημαντικές είναι επίσης οι αναφορές του στην ανάγκη για αναδόμηση του πολιτικού λόγου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η χρήση θετικών και εποικοδομητικών προτάσεων μπορεί να συμβάλει στην επαναφορά της πολιτικής σε μια εποχή που επιβάλλει συνεχή αλλαγή. Ειδικότερα, επεσήμανε τη σημασία της διαφάνειας και της υπευθυνότητας στον πολιτικό βίο, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε φαινόμενα που ενισχύουν την αντιπολιτική διάθεση.

Η συζήτηση με τον Δ. Καιρίδη ανέδειξε ότι η πολιτική είναι ζωντανή διαδικασία που απαιτεί <προσαρμογή> και εξέλιξη. Μόνο μέσα από μια ανοιχτή επικοινωνία και την πρόθεση για συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να επιτευχθεί η υπέρβαση των διαφορές και η οικοδόμηση μιας πιο υγιούς πολιτικής κουλτούρας.

Η ανάγκη για κοινωνική σύμπραξη και η συμμετοχή των πολιτών είναι στοιχείο κλειδί για τη γόνιμη και παραγωγική πολιτική. Ο Δ. Καιρίδης, λοιπόν, κάλεσε τα κόμματα να αναλογιστούν τον ρόλο τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και να προωθήσουν στην πράξη την πολιτική που υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών.